Het varken vertelt het je direct als je wat verandert

“Eenvoud, korte lijnen en een persoonlijke sfeer. Een professionele organisatie die open staat voor de nieuwste ontwikkelingen en ruimte bied voor innovaties. Dat is wat me aansprak toen Gebrs. Fuite mij polste om voor hen te komen werken” vertelt varkens specialist Mark Wissink. 

Sinds 2011 ben ik werkzaam bij Gebrs. Fuite als bedrijfsadviseur varkens in zowel Noord- als Zuid-Nederland. Ik adviseer andere adviseurs waar nodig op het gebied van voeding en commerciële activiteiten. Voordat ik bij Fuite kwam heb ik praktijkervaring mogen opdoen bij de fam. Thomassen in Wijnbergen en heb ik gewerkt als brijvoerspecialist bij Hendrix Utd.  Toen ik in contact kwam met Fuite waren het vooral het fermenteren en de vloeibare melk die mij erg aanspraken. Fuite past precies bij mijn ambities om op een praktische manier varkensbedrijven te begeleiden en te ondersteunen onder het motto: zeggen wat je doet en doen wat je zegt.

De varkenshouderij ken ik ook van binnenuit

Ik ben opgegroeid in de Achterhoek en woon met mijn vrouw en 2 zoons onderaan de Montferlandse bossen in Lengel. Met ondersteuning en goedvinden van Gebrs. Fuite hebben mijn familie en ik, van 2014-2018, ook de mogelijkheid gekregen om als vennoot te kunnen deelnemen in de exploitatie van een zeugenbedrijf met 900 zeugen. Een vriend van ons kwam te overlijden en zijn vrouw zocht ondersteuning bij het voortzetten van het bedrijf. In deze periode heb ik in deeltijd voor Gebrs. Fuite gewerkt. We hebben hier de ervaring en kennis mogen opdoen van alle “financiële ups en downs” en praktische “ins en outs”.

 

Nutritionist in de stal en niet rommelen in samenstellingen

Wat me het meest aanspreekt bij Gebr. Fuite is dat we de mogelijkheid hebben vanuit het bezoek in de stal de behoefte van het varken rechtstreeks te kunnen vertalen naar voeding, dus vooral vooruit denken en oplossingen zoeken. Eenvoud en een persoonlijke benadering voor het beste resultaat in de stal. Korte lijntjes en snel kunnen anticiperen op veranderende behoeftes van het varken. Hierbij kunnen we in overleg met de ondernemer ook direct schakelen naar nieuwe innovaties. Een voorbeeld hiervan is het “coaten” van een fermentatie mix op het voer. Dit zorgt voor een beter darmgezondheid. Wat ik ook een sterk punt vind is dat er niet gesleuteld wordt aan de voersamenstellingen. Wat goed is laten we staan en alleen in overleg met de ondernemer worden er wijzigingen aangebracht. Het varken vertelt het je direct als je wat verandert. Nieuwste innovaties worden eerst op eigen locaties getest,  alvorens ze, in overleg met de ondernemer, worden toegevoegd in de voer-samenstelling. Voor de toekomst zie ik Gebrs. Fuite als een betrouwbare zakenpartner, die blijft innoveren en kennis deelt en duurzame relaties nastreeft.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?