Hoge productie en toch snel drachtig? Het kan!

Probleemloze koe zet een mooie productie neer

In Broekland melkt familie Logtenberg 1 miljoen liter melk.  “Doordat de nieuwmelkte, hoogproductieve koeien een zeer energierijke brok krijgen zie je ze in de robotgroep bij wijze van spreken niet weer terug.” Melkziekte en afkalf problemen zijn een zeldzaamheid en koeien worden gemakkelijk opnieuw drachtig.

De 90 stuks melkvee worden gemolken door 2 Lely robots. Het jongvee wordt opgefokt bij de ouders en broer van Arjan in Wijhe. Er is 43 ha in gebruik. Hiervan is 35 ha grasland en 8 ha mais. De jaarproductie ligt op 11.527 kg melk met 4.01 vet en 3.63 eiwit. De TKT ligt op 387 dagen bij 1,7 inseminaties / koe.

Geen moeite te veel voor de verse koeien

Arjan is van mening dat in de droogstand en bij de opstart van de nieuwe lactatie de basis wordt gelegd voor een rendabele lactatie. “Ik wil de nieuwmelkte koeien optimaal voeren zodat ze hun verwachte productie niveau probleemloos geven. Daarom ben ik erg druk met de zorg voor de koeien tijdens en rondom afkalven. Droge koeien lopen bewust in de wei voor de woonkamer zodat ik altijd een oogje in het zeil kan houden. Indien nodig ga ik ’s nachts ook voor een vers afgekalfde koe uit bed.”

Maximale productie & hoge vruchtbaarheid met Topstart brok

Om de verse koeien optimaal te voeren zijn we op advies van Henk Maat gestart met het voeren van de Topstart brok. Deze brok levert veel gemakkelijk beschikbare energie. Alle verse koeien krijgen hiervan 5 kg naast een andere productie brok. Arjan heeft met de Fuite robotspecialist de tussentabel bij de Lely’s geïnstalleerd. Door deze manier van voeren worden de verse koeien uitgedaagd tot topprestaties. “We merken dat de koeien goed in conditie blijven en ook de vruchtbaarheid loopt lekker in de stal”. Ik twijfel nu wel eens of ik een koe alweer zal insemineren, als zo’n koe nog meer dan 50 liter melk geeft sla ik haar gerust nog een maandje over”.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?