Is Fuitammon Start ook voor mij de juiste keuze?

Bij de start van het nieuwe maai- en beweidingsseizoen staat u voor de vraag; wat is de juiste stikstofmeststof? De laatste jaren wordt steeds vaker voor een zwavelhoudende stikstofmeststof gekozen. Waarom is dat? 

 

Het belang van zwavel

Na deze extreem natte winter is de hoeveelheid direct beschikbare zwavel laag.  Bovendien komt in het voorjaar door het koude weer de zwavel mineralisatie trager op gang. Slechts 10% van de zwavel uit uw drijfmest is beschikbaar voor uw gras. Toch is zwavel een zeer belangrijk nutriënt voor zowel de DS-opbrengst als de kwaliteit van het gras. Zwavel is een essentieel onderdeel van eiwitten. Een tekort leidt tot een verlaging van het eiwitgehalte. De Fuitammon Start bevat 12% zwavel (SO3).

 

 

Een ander voordeel van de Fuitammon Start

 

Fuitammon Start bevat een andere verhouding ammoniumstikstof en nitraatstikstof dan reguliere KAS.  Ammonium is i.t.t. nitraat weinig uitspoeling gevoelig en bindt zich in de bodem. Het wordt bij lage bodemtemperaturen langzaam omgezet in nitraat. Daardoor treedt minder uitspoeling op dan bij nitraat. KAS 27% bevat géén zwavel en  bevat 13,5 % Ammonium en 13,5% Nitraat. Fuitammon Start bevat ruim 13,5% Ammonium en 10,5% Nitraat, daarnaast nog 12% Zwavel (SO3).

 

Novurea en Novurea S

 

Novurea is een  ureummeststof mét ureaseremmer  Een ureaseremmer vertraagt de omzetting van ureum naar ammonium, hetgeen ongewenst stikstofverlies door N-vervluchtiging tot een minimum beperkt. Ureum wordt geleidelijk omgezet in ammonium, een stikstofvorm die niet gevoelig is voor uitspoeling. Ook deze meststof kan 10 tot 14 dagen vroeger toegepast worden. Novurea is ook verkrijgbaar  in een variant met Zwavel.

Doorzaaien verhoogt opbrengst

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?