De nieuwbouw van fabriek 4: hoogste punt 1e fase bereikt

2e fase richting hoogste punt.

In week 42 worden de laatste machines, die geplaatst worden in het productiegedeelte van de 4e fabriek, geleverd. Hierna wordt een start gemaakt met de beplating (buitenzijde) en zal in week 43 de 2e fase wind en water dicht zijn. De elektrische installatie zal dan nog enige maanden in beslag nemen waarna naar verwachting in maart 2018 gestart kan worden met productie.

De weersomstandigheden zijn uitstekend. Mede ook door het feit dat er in de bouwvak is doorgewerkt, zij het op halve kracht, vordert de bouw volgens planning. De laad straat met de bijhorende aanvoer lijnen hierboven krijgen vorm. Het hoogste punt op 38 meter is inmiddels bereikt. Hiermee is de 1e fase van de bouw voltooit. Vervolgens is gestart (in juni 2017)  met de 2e fase (zoals hieronder te zien is).

 

De bouw is uit de grond.

Inmiddels begonnen met het plaatsen van de grondstoffen silo’s.

Bijzondere funderingstechniek

De afgelopen tijd is de fundering voor de nieuwe fabriek aangebracht. Dit is gedaan door toepassing van een DPA schroefpaal door VROOM funderingstechnieken. Een DPA paal (Drilling Push Aside) is in de grond gemaakte paal waarbij een buis de grond in gedraaid wordt.  Als de buis op diepte is wordt er een wapeningskorf in de buis geplaatst. Daarna wordt de buis met beton gevuld en al retour draaiend wordt de buis weer verwijderd. De punt blijft achter in de grond. Door deze methode zijn hoge paaldraagvermogens te realiseren.

Het voordeel van de paal is dat er geen grond vrij komt. Daarnaast is de installatie trillingsarm. Dat is erg belangrijk in deze situatie, omdat de productieprocessen in de fabrieken in de omgeving op deze manier geen hinder ondervinden van het installeren van de palen. Een paar technische feitjes: de fundering zal uiteindelijk bestaan uit 72 palen met een diameter van 410 mm en 162 palen met een diameter van 510 mm. Deze palen hebben een draagvermogen van meer dan 200 ton per stuk en hebben een lengte van is ca. 16 meter. In deze video is de funderingstechniek te zien.

Eind 2016 is Gebrs. Fuite gestart met de nieuwbouw van fabriek 4. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om zelf granen te ontsluiten. De fabriek wordt super modern ingericht en door een goed opgezet automatiseringssysteem is het productieproces volledig controleerbaar.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?