Afrekeningen moeten tot op de cent nauwkeurig kloppen

Veel varkenshouders die betrokken zijn bij Fuite zullen hem weleens aan de telefoon gehad hebben: Henk Zwinselman. Inmiddels is hij alweer zes jaar de drijvende kracht achter de boekhouding van de mesterijen van Gebrs. Fuite. 

Wie is die Henk?

Boerenzoon Henk Zwinselman is afgelopen zomer 60 jaar jong of oud geworden. Al meer dan 40 jaar is hij werkzaam bij bedrijven die affiniteit hebben met de landbouw.  Met zijn administratieve werk ondersteunt hij de  buitendienst van zowel het varkens- als het pluimveeteam. Cijfers en overzichten zijn echt Henk z’n ding. “Je een keer vergissen is helemaal niet erg” volgens Henk “als je er maar van leert wat je verkeerd hebt gedaan”.

 

Wat spreekt je aan bij Gebrs. Fuite?

“Het is een familiebedrijf waar korte lijnen zijn en waar wordt mee gedacht in oplossingen. Bij een beurs genoteerd bedrijf ben je bezig op korte termijn voor de aandeelhouder en niet voor het rendement van de afnemers”.

Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden?

Als ondersteuning worden berekeningen van de afgeleverde koppels gemaakt. Niet de hoogste opbrengstprijs is belangrijk, maar wel het hoogste rendement. Dat is eenvoudig inzichtelijk te maken op papier. Iets minder kosten kan per saldo voordeliger zijn. Vleesvarkens iets anders in de gewichtsklasse kan bijvoorbeeld een extra opbrengst geven. Vaak zijn de resultaten nog te verbeteren, bijvoorbeeld omdat de ventilatie niet optimaal werkt. Ook een ander type varken kan zorgen voor een beter resultaat.

Wat wil ik bereiken?

Gebrs. Fuite heeft vleesvarkens en speenbiggen op contract. Hiervoor maakt Henk ook de afrekeningen aan het einde van de rondes. Zijn motto daarbij is: afrekeningen moeten tot op de cent nauwkeurig kloppen. “Ik probeer van 1 en 1 3 te maken. Dat kun je door begrijpelijk overzichten te maken, waarbij mijn collega’s en de afnemers in één oogopslag de uitkomsten kunnen zien en de uitslag kunnen vergelijken met de begroting en verwachtingen” stelt Henk. “Ik zou graag willen bereiken dat de intensieve veehouderij uit de negatieve spiraal komt. Door te laten zien hoe de hele sector met zijn passie voor goed ondernemerschap, samen met het dier- welzijn aspect, kunnen we dit doel bereiken” besluit Henk zijn betoog.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?