Prominend: vloeibare kalvermelk voor de hoogste groei

Uw jongvee is het melkvee van de toekomst. Van groot belang dus om vanaf de geboorte de basis te leggen voor een rendabele melkkoe. 

Wat zegt de praktijk / onderzoek

Uit de praktijk blijkt dat met Prominend de arbeidsgemak en de arbeidsdruk lager is dan kunstmelk. Dit komt door het onbeperkte voermethode, maar ook door het eenvoudige afmeten en het mengen.  Verder blijkt dat bij Prominend de kalveren harder groeien, de melk een hoge eiwitkwaliteit bevat en de slokdarmsleufreflex verbetert wordt in vergelijking met kunstmelk.

Prominend: uniek concept voor kalveropfok

Het Prominend concept bestaat uit een smakelijke vloeibare UHT-melk met een lange houdbaarheid als gevolg van de geavanceerde productietechnologie. In combinatie met een onbeperkte voermethode, biedt dit concept aan de moderne boeren vitale kalveren, verhoogt arbeidsgemak en een beter economisch resultaat.

UHT melk – Uniek geleverd als een vloeibaar product

Het Prominend vloeibaar product is een smakelijke UHT-melk – uniek geleverd als vloeibare melk – op basis van hoogwaardige zuivel ingrediënten, waardoor het een goed verteerbaar product is. Bovendien voorziet het de kalveren van de benodigde voedingsstoffen wat resulteert in vitale kalveren met een hoge groei. Het product heeft een uitzonderlijk lange houdbaarheid van een jaar in ongeopende en acht weken in geopende verpakking. Aangezien het product vloeibaar geleverd wordt, is het eenvoudig te verdunnen met water wat klontering uitsluit. Daarnaast is het afmeten van de juiste hoeveelheden water en melk met de Prominend emmer erg eenvoudig wat de kans op mengfouten verkleint. Er kan precies afgelezen worden tot waar de emmer gevuld wordt met water en tot waar Prominend vloeibaar voer bij te mengen.

  • Vloeibaar geleverde UHT-melk
  • Verbetert de verteerbaarheid
  • Garandeert arbeidsgemak

Onbeperkte voermethode

De Prominend melk kan onbeperkt en koud verstrekt worden met als voordeel dat de kalveren vaker kleine porties drinken. Dit leidt tot een hogere voer opname en een betere verteerbaarheid met als resultaat een hogere groei per dag. Ook warm voeren is mogelijk, waarbij een strikte temperatuur van 45°C niet noodzakelijk is, wat arbeidsgemak verhoogt. De Prominend speen is ontwikkeld voor de bevordering van de zuigreflex van het kalf waardoor speekselvorming wordt geactiveerd. Dit verbetert de vertering en ondersteunt de slokdarmsleufreflex.

  • Koud verstrekken
  • Verbetert de slokdarmsleufreflex
  • Hogere groei per dag

Het unieke van het Prominend concept is de combinatie van het product tezamen met het juiste voersysteem. Zie hieronder de voersystemen voor de Prominend vloeibare producten.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?