Varkens houden blijft naar varkens kijken

Sinds 1 april 2023 ben ik in dienst bij Gebrs. Fuite als adviseur varkenshouderij. Destijds heb ik samen met collega Sander Arts die stap gemaakt. Wat mij direct aansprak bij Gebrs. Fuite aansprak was de slogan “professionele eenvoud”. Het is de kunst om complexe problemen simpel uit te leggen en op te lossen. Binnen ons varkensteam is veel kennis en kunde aanwezig. Daarnaast is het een prettig team om in te werken. Bij Gebrs. Fuite weet iedereen waar zijn taken en verantwoordelijkheden liggen. Zo zijn we flexibel en kan er snel ingespeeld worden op nieuwe situaties. Zowel op het gebied van voeding als op de huidige marktomstandigheden.

Samenwerken

“Wat ik leuk vind, is het samenwerken met mensen. Samen met de varkenshouder, dierenarts en collega’s sparren over de resultaten en het rendement van het bedrijf. Zodat we deze naar een hoger niveau kunnen krijgen.

Zelf heb ik mij door de jaren heen verdiept in bedrijfsontwikkeling, ventilatie en het ontwikkelen van voer- en groeimodellen. Met deze modellen kunnen we verschillende voeders naast elkaar simuleren om zo tot het beste voeradvies te komen. Ik vind het prachtig als we bijvoorbeeld bij een koppel vleesvarkens kunnen voorspellen wat de groei, voederconversie en voerkosten gaan worden. Én dat deze dan ook uitkomen.

Bij zeugenhouders kunnen voorspellen dat de zeugen in de kraamstal met een rechte rug tegen de stang zullen gaan liggen en de achterpoot over de stang leggen, zodat het volledige uier benut kan worden voor de melkproductie. Dat vind ik prachtig.  Dit is mogelijk door de innovaties in de fabriek zoals het sprayen van melkzuurbacteriën over het voer, het schonen van de grondstoffen en het toepassen van verschillende vlokken, zoals gerst- en maisvlokken. Dit in samenspel met de ondernemer, de medewerkers, de adviseurs en de nutritionisten.”

Mooie bedrijfstak

Varkens houden blijft naar varkens kijken. Je kunt aan het gedrag van de varkens zien of ze goed in hun vel zitten. Daarom is het van belang dat adviseurs samen met nutritionisten regelmatig samen naar klanten toe gaan. In de stal kun je ruiken, voelen en kijken waar verbeteringen gemaakt kunnen worden. “De varkenshouderij blijft een mooie bedrijfstak waar ik trots op ben. We maken een mooi en betrouwbaar, maar vooral lekker stukje varkensvlees. Dat is waar ik mij graag voor in wil blijven zetten!”

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?