Verlagen CO2 equivalenten per kg melk

In 2019 heeft het kabinet een klimaatakkoord gesloten met doelstellingen op het verlagen van de CO2-emissie. In veel programma’s van zuivelfabrieken kunnen melkveehouders een financiële bonus verdienen met een lage CO2 -emissie per kg geleverde melk. Diervoer bepaalt veel van de Carbon Footprint (CO2) van dierlijk product.

 

Sojaschroot

Voor de meeste voedermiddelen (ruwvoer, bijproducten, mengvoeder grondstoffen) geldt één vaste waarde per kg. Voor sojaschroot geldt dat er veel verschillende stromen zijn in de markt. Aan deze verschillende stromen zijn verschillende waarden CO2-equivalenten/kg toegekend. Deze verschillen zijn erg groot. Gebrs. Fuite gebruikt vanaf 2023 in melkveevoeders uitsluitend sojaschroot die gegarandeerd geteeld is op grond die niet recent is ontbost, zodat dit voer van Fuite de laagst mogelijke waarde CO2 equivalenten heeft.

 

Verlagen CO2 equivalenten per kg melk op uw bedrijf

De CO2 emissie per kg melk wordt berekend middels de Kringloopwijzer. CO2 equivalenten per kg melk is het resultaat van de totale hoeveelheid DS voer die de gemiddelde melkkoe op uw bedrijf opneemt per kg geproduceerde melk. Naarmate er meer voer nodig is om een kg melk te produceren, is er ook meer CO2-emissie per kg melk. Dit betekent dus dat naarmate de voerefficiëntie hoger is (kg melk per kg DS voer) de CO2-equivalenten per kg melk lager zijn. Bovendien is een hoge voerefficiëntie financieel interessant.

Vraag uw verkoopadviseur hoe u uw CO2 equivalenten per kg melk op uw bedrijf verder kunt verlagen voor een beter saldo!

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?