Vet op peil houden in VLOG Euro rantsoenen

Hoera! Het voorjaar komt eraan. Helaas dienen zich dan ook seizoensgebonden lagere gehaltes. Met VLOG Euro Harmony blijft het vetgehalte beter op peil. Leer hier hoe.

 

Vetgehalte dip is normaal

Door invloeden van daglengte, temperatuur en de samenstelling van het gras wordt met name het vetgehalte lager in de lente. Dat is normaal en dit effect is het grootst bij bedrijven waar weidegang wordt toegepast. Gelukkig is dit seizoen effect wel te beperken.

 

Pens moet in balans zijn voor goede gehaltes

Door het afbreken van celwanden produceren de pens bacteriën azijnzuur. Azijnzuur wordt omgezet in melkvet. Om deze ‘celwand-afbrekers’ goed hun werk te laten doen, is het juiste klimaat in de pens nodig. De pH mag bijvoorbeeld niet te laag zijn. Dit kan gestuurd worden met de ‘snelheid’ van het rantsoen, keuze van grondstoffen en hun bewerking. Een goede balans is nodig om zowel de liters als het vetgehalte op peil te houden.

 

VLOG Euro Harmony houdt vetpercentage op peil

Voor ‘VLOG EU-melk’ zijn niet alle mengvoergrondstoffen beschikbaar. In deze rantsoenen is perfect samenspel van rantsoen en krachtvoer nóg belangrijker. Door de unieke combinatie van grondstofkeuze en productieprocessen zorgt de brok ‘VLOG Euro Harmony’ voor balans in de pens bij snelle rantsoenen. Daardoor blijft de vet-productie beter op peil en wordt de traditionele seizoens-dip afgevlakt.

De voerspecialisten van Gebroeders Fuite kunnen beschikken over een breed assortiment. Daardoor kunnen zij de voedermiddelen inzetten welke het beste bij uw bedrijf passen. De combinatie van voermanagement adviezen, grondstofkeuze én unieke bewerking van de voeders leidt tot goed resultaat op uw bedrijf. Benieuwd wat onze adviseurs voor u kunnen betekenen? Neem hier contact op.

 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?