Weer hogere resultaten voor geitenhouders in 2019

Met gemiddeld 1180 kg melk en 90 kg vet en eiwit per geit per jaar heeft de groeiende groep geitenhouders die meedraaien in Fuiteffect mooie resultaten behaald. Ten opzichte van 2018 is dat een stijging van +34 kg melk en +3 kg vet en eiwit per geit per jaar. De gehaltes bleven daarbij in 2019 stabiel hoog met 4,10% vet en 3,50% eiwit (zie tabel 1).

 

De voerwinst per geit komt in 2019 uit op €517, door de hogere melkproductie en melkprijs maar liefst €71 hoger dan in 2018. Goed ruwvoer en daarnaast hoogkwalitatief krachtvoer met vaste samenstelling zorgen voor gezonde geiten die maximaal kunnen presteren. In 2019 is met name op het gebied van hittestress preventie vooruitgang geboekt. Na een op veel bedrijven succesvolle aflamperiode is er het komende seizoen weer volop aandacht voor de preventie van hittestress. Maar ook goed ruwvoer winnen en lammeren op een evenwichtige manier laten groeien zodat zij in gezonde conditie bij de bok kunnen zijn belangrijke speerpunten. Adviseurs van Gebrs. Fuite staan daarbij altijd klaar om de geitenhouder te ondersteunen en uit te dagen in het optimaal laten presteren van de geiten.

Net als voorgaande jaren ontvangen de bedrijven met een productie boven de 1200 kg melk per geit per jaar een tinnen wandbord met daarin hun prestaties gegraveerd.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?