Graslandvernieuwen verhoogt voederwaarde

Verhoog voederwaarde grasland voor hogere DS-opbrengst

De maanden augustus / september zijn bij uitstek geschikt om grasland percelen te vernieuwen of door te zaaien. Als het aandeel goede grassen op een perceel afneemt is vernieuwen zeker aan te raden om de DS-opbrengst en de graskwaliteit op peil te houden. Doorzaaien is interessant bij grasland percelen met meer dan 10% open plekken of slechte grassen.  Een groene weide kan wel mooi ogen maar dit zegt niet alles over de kwaliteit. Slechte grassen zijn namelijk ook groen. U kunt de grassen in uw weide beoordelen door op een aantal plaatsen het gras met de wortel uit de grond te trekken. Heeft het gras witte voetjes dan kunt u er bijna zeker van uitgaan dat het slechte grassen zijn.

Voordelen van graslandvernieuwing in het najaar

De bodemtemperatuur is nog relatief hoog maar de grasgroei van het bestaande gewas is minder hoog dan in het voorjaar. Bij doorzaai kan het nieuwe zaad zich optimaal ontwikkelen. Zowel bij herzaai als bij doorzaaien geldt dat de onkruiddruk nu laag is. Het is aan te raden om eerst een grondonderzoek te doen. Met name een lage pH van het weiland kan de groei vertragen. In zo’n geval is het raadzaam om ook te bekalken. Lees meer. 

Ik hoor weleens over kruiden en/of klavermengsels. Wat zijn hiervan de voordelen?

Gebrs. Fuite kan graszaad leveren van veel gerenomeerde Nederlandse graszaadleveranciers. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met uw melkvee specialist of het contact formulier invullen.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?