Melkproductie koe verhogen? Dat kan met de veevoeders van Gebrs. Fuite

Iedere melkveehouder staat voor hetzelfde doel: een zo hoogst mogelijke melkproductie per koe. Voor een zo hoogst mogelijke melkproductie is een gezonde veestapel de basis. Want gezonde koeien geven meer melk. Een smakelijk rantsoen voor uw melkvee is essentieel voor een hoge melkproductie.

Melkproductie koe verhogen: smakelijk, constant rantsoen

Een smakelijk rantsoen voor uw melkvee en de gezondheid van de koe zijn van grote invloed op de voeropname. Een goed afgestemd rantsoen is dan ook belangrijk. Dit vereist maatwerk voor ieder melkveebedrijf. Onze voeders hebben een constante grondstof samenstelling. De kwaliteit van de ingenomen grondstoffen kunnen wij continue monitoren. In onze volledig geautomatiseerde fabrieken produceren wij constante, hoogwaardige en smakelijke voeders. Wij gaan graag een duurzame relatie aan met u als melkveehouder. Zo stellen we op basis van onze jarenlange ervaring een goed rantsoen samen voor uw melkvee.

Stijging in de melkproductie door maïsvlokken

De familie Krol zijn al jaren topmelkers. Ze staan al twee keer in de top 10 van hoogst productieve bedrijven in Nederland – extra knap want ze melken tweemaal daags – ze voeren de maïsvlokken van Gebrs. Fuite. Waarom? De maïsvlokken worden door ons zelf gemaakt. Dit geeft een garantie dat de vlokken van hoge kwaliteit zijn. Gebrs. Fuite produceert zelf maïsvlokken. Deze zijn zeer smakelijk en bovendien ook leverbaar als VLOG. De maïs wordt verhit en daarna gewalst. Hierdoor ontstaat er een grote vlok van ontsloten maïs. Het zetmeel is dus zeer goed beschikbaar.

  • Maïsvlokken leveren goed afbreekbaar zetmeel wat geleidelijk beschikbaar komt in de pens.
  • Bovendien zorgt de extra glucogene energie voor een hogere melkproductie.
  • Betere benutting eiwit uit uw eigen ruwvoer
  • Verlaagt het ureumgehalte en verhoogt melkproductie en meer melkeiwit.

Het voeren van maisvlokken is ook gunstig voor de BEX. Lees hier meer over de voordelen van het gebruik van maisvlokken. De switch van maïsmeel naar maïsvlokken heeft ervoor gezorgd dat er een stijging is in het aantal liters melk én een stijging in het eiwitgehalte.

Maximale melkproductie begint al bij kalveropfok

De basis van de melkproductie start bij de kalveropfok. Onze kalvermelk Prominend Elite zorgt voor een hogere jeugdgroei van jonge kalveren. Uit diverse onderzoeken is gebleken hoe meer kalveren groeien voor het spenen, hoe meer melk de koeien geven tijdens de eerst lactatie. Prominend Elite is een smakelijk vloeibaar geleverde kalvermelk die onbeperkt gevoerd kan worden. Het kalf kan daardoor de hele dag onbeperkt drinken. Hiermee legt u de basis voor een hogere melkproductie.

melkproductie koe verhogen

Melkproductie koe verhogen?

Heeft u vragen hoe u de melkproductie van uw koeien kunt verhogen of wilt u advies? De adviseurs van Gebrs. Fuite helpen u graag. Neem gerust contact met ons op.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?