Ruwvoer voor koeien

Als veehouder wil je maximaal melk produceren uit ruwvoer. Met een goede kwaliteit ruwvoer legt je de basis voor een optimaal rantsoen. Zeker nu er minder bemest mag worden wordt het steeds belangrijker om voldoende, kwalitatief goed eiwit van eigen land te halen.

Waarom is een goede kwaliteit ruwvoer zo belangrijk?

Om uw koeien in topconditie te houden is kwalitatief ruwvoer een noodzaak. Daarbij staat en valt alles met een goede balans van energie en eiwit in de pens, en dus, met het totaalrantsoen. Pensbacteriën hebben behoefte aan goede bouwstenen voor eiwit (in de vorm van darm verteerbaar eiwit) en energie om te kunnen groeien. De moeilijkheid hierbij is dat er voldoende energie aanwezig moet zijn, maar dat het rantsoen niet té snel mag worden. Dat is balanceren en vraagt om expertise van veehouder en voeradviseur.

Ruwvoer beter benutten: meer liters én hoger melkeiwit

De voeradviseurs van Gebrs. Fuite zijn dagelijks bezig met het verbeteren van de benutting van het eigen ruwvoer van klanten. Maïsvlokken uit de fabriek van Fuite kunnen in combinatie met een passend krachtvoer veel goede pens-energie leveren. Dat zorgt ervoor dat eiwit uit ruwvoer voor uw koeien goed benut kan worden. Zo ontstaat een win-win situatie: het eigen ruwvoer wordt beter benut en koeien produceren meer liters én hoger melkeiwit doordat er meer microbieel eiwit gevormd wordt in de pens.

ruwvoer koeien

Maïsrassen

Wij zijn leverancier van diverse maïsrassen. Een goede maïsteelt start bij de juiste rassenkeuze. Eigen ruwvoer zoals maïs is de basis van een goed rantsoen voor de koe. Voor het kiezen van het juiste maïsras zijn diverse factoren van belang:

  • Grondsoort
  • Teeltdoel
  • Ziektegevoeligheid
  • Stevigheid van de plant

Lees hier meer over de best passende maïsrassen voor uw bedrijf.

Graszaden

Ook voor graszaden bent u bij ons op het juiste adres. Loopt het aandeel goede grassen op uw perceel terug? Dan is het aan te raden om door te zaaien of te vernieuwen.

Zo kan de DS-opbrengst en graskwaliteit op peil gehouden worden. Wij leveren gaszaden van onder andere Barenbrug en Ten Have Seeds.

graszaden

Lees hier meer over onze graszaden.

Inkuilmiddelen: goede conservering zorgt voor smakelijk ruwvoer

Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en met een hoge voederwaarde: dat ziet elke melkveehouder graag. Eén van de belangrijkste elementen van het inkuilproces is een snelle en goede conservering. Bij de keuze van het inkuilmiddel speelt het drogestofgehalte een belangrijke rol.

Advies over ruwvoer voor uw koeien?

Hoe is uw ruwvoerpositie? Dreigt er een ruwvoer tekort op uw bedrijf? Het is belangrijk continu in kaart te hebben wat uw ruwvoerpositie is. Zo kunt u tekorten en paniek in de winter voorkomen. Onze adviseurs helpen en adviseren u graag. Neem contact op met onze specialisten.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?