Snelle biest opname verlaagt uitval pasgeboren biggen

Direct na de geboorte is het van levensbelang dat de biggen zo snel mogelijk gaan drinken. Er zijn in hoofdlijn 3 belangrijke redenen te noemen waarom een big moet drinken.

  • De eerste reden is de opname van antistoffen zodat uw biggen een goede weerstand opbouwen.
  • Ten tweede is het belangrijk dat zo snel mogelijk energie wordt opgenomen, een big beschikt namelijk maar over een zeer beperkte energiereserve. Geen voeropname betekent verkleumen/verhongeren.
  • De derde belangrijke reden is dat de biggen met de opname van biest/melk electrolyten (zouten, suikers) binnen moeten krijgen. Dit beschermt uw biggen tegen uitdroging.

Snel dalende biestkwaliteit uitdaging voor zeugenhouder

Dit stelt ons als zeugenhouder voor een uitdaging. Zoals bekend daalt de kwaliteit van de biest snel waardoor het eerstgeboren big meer en betere antistoffen binnenkrijgt dan het laatst geboren big, zeker als die ook nog een laag geboortegewicht heeft. Daarnaast is het met de huidige toomgrootte dus maar de vraag of iedere big wel de beschikking heeft over een eigen speen.

Pigger Prime Plus voorkomt uitdroging

Onze PiggerPrime Plus  is een biggenmelk die direct na de biestperiode ingezet kan worden en/of als er onvoldoende goede biest beschikbaar is. Ook  of als biggen te weinig weerstand hebben opgebouwd is Pigger Prime Plus een uitstekende oplossing.

Verbetert voeropname en verhoogt de weerstand van uw biggen

Pigger Prime Plus bevat specifieke antistoffen en een hoog aandeel vitaminen en sporen elementen zodat de weerstand van uw jonge biggen maximaal ondersteunt wordt. Pigger Prime Plus smaakt en ruikt net als biest dus voer weigeren wordt voorkomen. Door de hoge vet- en eiwitgehaltes worden de reserves van de biggen snel aangevuld zodat ze minder kans hebben om te verkleumen of te verhongeren doordat ze sterk genoeg worden om de uier ‘aan te trekken’. Zoals gezegd is na geboorte is de kans op uitdrogen voor jonge biggen erg hoog. De isotone Pigger Prime Plus beschermt hier tegen.

Als dealer van Liprovit producten beschikken we bij Gebrs. Fuite over een passend assortiment om u te helpen deze uitdagingen aan te gaan.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?